Datum objave: 29. 01. 2010.

Nedavna studija provedena na Mayo Klinici koja je promatrala pojavljivanje limfoma (karcinoma limfnog sustava) u uzorku od više od 35000 žena dobi 55 do 69 godina pokazala je vrlo zanimljive rezultate.

Incidencija limfoma tijekom perioda praćenja bila je drastično manja u žena koje su se redovito hranile povrćem i voćem koje je bogato mineralima i vitaminima. Naročito jaki antioksidativni učinak pripisuje se C vitaminu, alfa-karotenu, proantocijanidinima i manganu. Vitamin C je smanjio incidenciju za 22%, alfa-karoten za 29%, proantocijanidini za 30%, a mangan za čak 38% Vrsta non-Hodgkinovog limfoma jedna od 29 na koju se najviše odnose rezultati jest folikularni limfom.

Izvor: International Journal of Cancer, January 2010, Vol 126

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: povrće,

Komentari