Datum objave: 23. 06. 2009.

Istraživanje provedeno u Novom Zelandu upućuje na činjenicu da su na popustima uglavnom nalaze ne-zdrave namirnice bogate šećerima i kalorijama.

Studija objavljenja u časopisu Nutrition and Dietetics pokazala je su „zdravi sokovi“ bili rjeđe na popustima u odnosu na proizvode bogate masnoćama, šećerima i energijom.

Istraženo je oko 1500 proizvoda na popustima u supermarketima u Wellingtonu. Samo 15% od svih bezalkoholnih pića na popustu mogli su se svrstati u kategoriju „zdravi“.

Direktor izvršnog ureda australskog udruženja nutricionista (DAA) Claire Hewat, predlaže kako bi supermarketi trebali promovirati zdravlje na način da se popusti stave na „zdrave proizvode“ koji su nutritivno bogati, a sadrže manje zasićenih masnoća i dodanog šećera.

Izvor: Nutrition and Dietetics, May 2009, (Vol.66, Issue 2).

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: supermarket,

Komentari