Datum objave: 01. 01. 2005.

Potrebni sastojci: 1 kg brašna, 3 i 1/2 dl meda, 1 mala žlica papra, 1 mala žlica soli, 5 dag kvasca (svježeg), 3 žlice brašna, 1 dl mlake vode, 1 mala žlica šecera.

Način pripremanja: kvasac, 3 žlice brašna, šecer i vodu izmiješati, ostaviti da se digne. Od brašna, soli, papra, dignutog kvasca i meda zamijesiti tijesto. Odložiti tijesto da se digne (zbog meda se ne digne puno). Oblikovati okrugla peciva veličine šake. Peći u pećnici na srednjoj temperaturi (170 stupnjeva) 1 sat (najbolje u krušnoj peći). Poslužiti poparnjaci mlake ili hladne.

Ostale odabrane recepte knjige Nonina otočna kuharica možete pogledati ako [url="#"] Profil->Nonina otočna kuharica" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].

Pošalji prijatelju na email

Komentari