2 kg pilećih bataka i karabataka
2 veće glavice češnjaka ili bijelog luka
1 čaša maslinova ulja
1 l suhog bijeloga vina
10 dag brašna
4 grančice ružmarina
30 dag crnih maslina
sol, papar
Pileće batke i karabatke, može i druge komade ptice, uvaljajte u brašno i zlatno popecite na ulju. Izvadite i nastavite pržiti u drugoj tavici, na vrelom maslinovu ulju s dvije pune šake očišćenih režnjeva češnjaka i isto toliko očišćenih maslina, stalno podlijevajući suhim bijelim vinom. Kad počne jako pirjati, dodajte nekoliko grančica ružmarina, posolite, popaprite i podlijte s pola litre vina te nastavite pirjati dok vino ne ispari, a umak ne postane gust. Služite s njokima, pulentom ili domaćim makarunima.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 1" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004