Piletina u leći i suhim bižima

Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg leće
1 kg suhog boba i biži, može samo biži ili grašak
2 kapule ili crvena luka
1 glavica bijelog luka ili češnjaka
3 mrkve
1 lovorov list
1 kg piletine u komadima
1 dl bijelog vina
1 žlica maslinova ulja
sol i papar

Kuhajte leću, suhi bob i suhe biži (grašak) s mrkvom, režnjevima češnjaka, narezanom kapulom i lovorom. Nakon što je povrće vrilo dvadesetak minuta, dodajte komade piletine, posolite, popaprite i malo podlijte bijelim vinom. Kuhajte dok sve ne omekša, a na kraju prije služenja zalijte žlicom maslinova ulja.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari