Pazite koju redukcijsku dijetu ćete odabrati

Datum objave: 24. 02. 2006.

Prehrana koju karakterizira nizak udio ugljikohidrata tijekom šest mjeseci možda će rezultirati većim gubitkom tjelesne mase nego prehrana sa niskim udjelom masti, no dugoročno vodi ka porastu kolesterola u krvi i porastu rizika od srčanih bolesti..
Internacionalni tim sastavljen od znanstvenika iz Švicarske i Sjedinjenih država analizirao je studije (njih 5) koje su se od razdoblja 2003. godine bavile usporedbom prehrane koju karakterizira nizak udio ugljikohidrata i prehrane koju karakterizira nizak udio masti. Gubitak tjelesne mase te razina kolesterola i triglicerida analizirana je kod 447 osoba.
Ova meta-analiza pokazala je su osobe koje su slijedile prehrambeni režim koji karakterizira nizak udio ugljikohidrata imale više razine i ukupnog i „lošeg“ kolesterola.

Izvor: Archives of Internal Medicine (Vol. 166, pp. 285-293)

Pošalji prijatelju na email

Komentari