3 velika patlidžana, uzdužno narezana na tanke kriške
2 žlice maslinovog ulja
750 g konzervirane narezane rajčice
rukohvat miješanog začinskog bilja, primjerice bosiljka, peršina i majčine dušice, grubo nasjeckanog
2 režnja češnjaka, zgnječena
sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
150 g mozzarelle s manje masnoće, naribane
2 žlice svježe naribanog parmezana
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite patlidžane u jednom redu po papiru za pečenje i namažite ih lagano uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, sve dok kriške blago ne posmeđe.
2. U međuvremenu stavite rajčice, začinsko bilje i češnjak u malu tavu i krčkajte 10 minuta. Dobro posolite i popaprite.
3. U vatrostalnu posudu naslažite red patlidžana, zatim red umaka i tako redom, a završite umakom od rajčica. Pospite mozzarellom i parmezanom.
4. Stavite jelo u pećnicu i pecite 25-30 minuta, sve dok vrh ne postane zlatan i mjehurast. Odmah poslužite.
Zvijezda recepta
Parmezan sadrži dosta masnoće, ali kako ima snažan okus, dovoljno ga je koristiti u maloj količini.
Svaka porcija sadrži:
- Kalorije 160
- Bjelančevine 9 g
- Ugljikohidrati 5 g
- Vlakna 4 g
- Ukupne masnoće 12 g
- Zasićene masti 5 g
- Natrij 173 mg
Savjet za posluživanje
Posluženo s toplim hrskavim kruhom, ovo jelo može biti potpun vegetarijanski obrok.
Vrijeme pripremanja: 1 sat
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]