Datum objave: 01. 01. 2005.

3 velika patlidžana, uzdužno narezana na tanke kriške

2 žlice maslinovog ulja

750 g konzervirane narezane rajčice

rukohvat miješanog začinskog bilja, primjerice bosiljka, peršina i majčine dušice, grubo nasjeckanog

2 režnja češnjaka, zgnječena

sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

150 g mozzarelle s manje masnoće, naribane

2 žlice svježe naribanog parmezana

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite patlidžane u jednom redu po papiru za pečenje i namažite ih lagano uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, sve dok kriške blago ne posmeđe.

2. U međuvremenu stavite rajčice, začinsko bilje i češnjak u malu tavu i krčkajte 10 minuta. Dobro posolite i popaprite.

3. U vatrostalnu posudu naslažite red patlidžana, zatim red umaka i tako redom, a završite umakom od rajčica. Pospite mozzarellom i parmezanom.

4. Stavite jelo u pećnicu i pecite 25-30 minuta, sve dok vrh ne postane zlatan i mjehurast. Odmah poslužite.

Zvijezda recepta

Parmezan sadrži dosta masnoće, ali kako ima snažan okus, dovoljno ga je koristiti u maloj količini.

Svaka porcija sadrži:

- Kalorije 160
- Bjelančevine 9 g
- Ugljikohidrati 5 g
- Vlakna 4 g
- Ukupne masnoće 12 g
- Zasićene masti 5 g
- Natrij 173 mg

Savjet za posluživanje

Posluženo s toplim hrskavim kruhom, ovo jelo može biti potpun vegetarijanski obrok.
Vrijeme pripremanja: 1 sat
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari