Datum objave: 01. 01. 2005.

Potrebni sastojci: 30 dag graha (fažola), 10 dag krumpira, 25 dag udića (sušeni ovčji pršut) u komadu, 1 kitica peršina, 3 režnja češnjaka, 1 mala žličica masti, 5 dag slanine, 2 žlice maslinovog ulja, 20 dag tjestenine, soli i papra po želji.

Način pripremanja: namočiti fažol u vodu i pustiti da odstoji jednu noć. Usitniti češnjak, peršin i slaninu zajedno – "pešt" – i ispržiti na malo ulja da češnjak porumeni. Dodati oguljeni cijeli krumpir i ostale sastojke. Kuhati 1 sat i 30 minuta na laganoj vatri. Odvojiti nekoliko žlica fažola i krumpir, protisnuti i vratiti u posudu. Promiješati. Odvojiti kuhani udić. Skuhati tjesteninu (po potrebi dodati malo vode da jelo bude osrednje gustoće). Poslužiti toplo s udićem u juhi rezanim na komade.

Ostale odabrane recepte knjige Nonina otočna kuharica možete pogledati ako [url="#"] Profil->Nonina otočna kuharica" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].

Pošalji prijatelju na email

Komentari