4 crvene paprike, prepolovljene, bez jezgre i sjemenki (vidi stranicu 71)
125 g tjestenine, primjerice makarona, kuhanih i ocijeđenih
4 rajčice, grubo narezane
100 g kozjeg sira, izmrvljenog
4 mlada luka, nasjeckana
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
1 žlica biljnog ulja
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite paprike, odrezanim stranama prema gore, na papir za pečenje. Pecite 15 minuta.
2. Pomiješajte zajedno tjesteninu, rajčice, kozji sir, mladi luk i peršin. Začinite po ukusu pa smjesom napunite paprike.
3. Pospite malo ulja preko svake paprike i vratite ih u pećnicu na 15-20 minuta, dok ne omekšaju.
Svaka porcija sadrži:
Prehrambena natuknica
Crvene paprike su dobar izvor beta karotena koji se u tijelu preoblikuje u antioksidantni vitamin A.
Vrijeme pripremanja: 45-50 minuta
Količina: 4 porcije
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]