Datum objave: 01. 01. 2005.

4 crvene paprike, prepolovljene, bez jezgre i sjemenki (vidi stranicu 71)

125 g tjestenine, primjerice makarona, kuhanih i ocijeđenih

4 rajčice, grubo narezane

100 g kozjeg sira, izmrvljenog

4 mlada luka, nasjeckana

3 žlice nasjeckanog svježeg peršina

sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

1 žlica biljnog ulja

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite paprike, odrezanim stranama prema gore, na papir za pečenje. Pecite 15 minuta.

2. Pomiješajte zajedno tjesteninu, rajčice, kozji sir, mladi luk i peršin. Začinite po ukusu pa smjesom napunite paprike.

3. Pospite malo ulja preko svake paprike i vratite ih u pećnicu na 15-20 minuta, dok ne omekšaju.

Svaka porcija sadrži:

  • Kalorije 248

  • Bjelančevine 9 g

  • Ugljikohidrati 36

  • Vlakna 4 g

  • Ukupne masnoće 8 g

  • Zasićene masti 3 g

  • Natrij 134 mg
  • Prehrambena natuknica

    Crvene paprike su dobar izvor beta karotena koji se u tijelu preoblikuje u antioksidantni vitamin A.
    Vrijeme pripremanja: 45-50 minuta
    Količina: 4 porcije
    Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
    Izdavač: [url="#"] [/url]

    Pošalji prijatelju na email

    Komentari