Osjetilo okusa povezano s tjelesnom masom

Datum objave: 02. 11. 2004.

Istraživanje američkih znanstvenika sa sveučilišta Rutgers sugerira kako osobe osjetljivijeg nepca imaju manje izglede da će imati višak kilograma..
U istraživanju je sudjelovalo 50 žena u dobi između 40 i 50 godina.
Ispitanice su podijeljene na one koje su iznimno osjetljive na neke gorke okuse, te na one čija je osjetljivost osrednja odnosno vrlo slaba.
Utvrđeno je da osobe koje su iznimno osjetljive u prosjeku jedu mnogo manje, dok su one s vrlo malim stupnjem osjetljivosti jele najviše.
Znanstvenici priznaju kako je broj ispitanica bio malen, no dodaju kako je ovo već četvrto njihovo istraživanje koje je polučilo iste rezultate.
Procjenu osjetila okusa znanstvenici su temeljili na sposobnosti otkrivanja kemijskog spoja koji je sličio onom prisutnom u prokulici.
Preuzeto sa portala [url="#"] PLIVAzdravlje.hr[/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari