1 kg ječma
1 kg bijelog fažola ili graha
1 kg smeđeg fažola ili graha, najbolje trešnjar ili kok
1 kost od pršuta
1 kg junetine za kuhanje
2 kapule ili crvena luka
1 glavica bijelog luka ili češnjaka
3 mrkve
1 korijen od selena ili celera
1 lovorov list
1 dcl maslinova ulja
sol i papar
Preko noći potopite bijeli i smeđi fažol, ječam i kost od pršuta. Sutradan procijedite i kuhajte grahorice i ječam s komadom junetine, narezanom mrkvom, kapulom, češnjakom, selenom, petrusimulom i lovorovim listom. Posebno skuhajte kost od pršuta i, kad je meso potpuno mekano, očistite ga od kostiju, narežite na kocke i dodajte povrću s malo vode u kojoj se kuhao pršut. Kuhajte da sve dobro ugusti, a onda popaprite i posolite ako treba. Prije služenja podlijte s malo maslinova ulja.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004