Datum objave: 09. 04. 2013.

Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS One , provedeno na Drosophila Melanogaster (vinska mušica) ispitivalo je utjecaj hrane organskog porijekla na dugovječnost, plodnost, stres te glad. Proizvodi organskog porijekla kao i hrana neorganskog porijekla kupljeni su u lokalnom supermarketu, a korištene namirnice su bile: krumpir, soja, banane i grožđice.

Studija je ukazala da konzumacija organske hrane ima bolji utjecaj na zdravlje. Naime, vinske mušice koje su konzumirale organsku hranu imale su veću plodnost te su dulje živjele dok rezultati nisu pokazali značajne razlike između konzumacije različito uzgojenih tipova hrane i stresa te gladi.

Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se ustanovile točno koje namirnice organskog porijekla imaju pozitivan utjecaj na zdravlje te bi se time i objasnili česti kontradiktorni rezultati dosada provedenih studija.

Pošalji prijatelju na email

Komentari