Datum objave: 21. 09. 2009.

Prema najnovijem izvještaju Francuske agencije za Hranu organska hrana zdravija je od hrane dobivene tradicionalnim uzgojem.

Iako u svijesti šire populacije pojam „organskog uzgoja“ još uvijek ima negativnu konotaciju, Agencija podastire podatke koji bi mogli biti prvi korak u razbijanju te negativne karizme.

Biljke iz organskog uzgoja, naime, sadržavaju veće količine minerala (posebice željeza i magnezija) te antioksidativnih polifenola i salicilata. Meso iz organskog uzgoja ima veći udio višestruko nezasićenih masti.

94-100% organske hrane ne sadrži nikakve pesticide, a povrće iz organskog uzgoja sadrži otprilike 50% manje potencijalno karcinogenih nitrata, u odnosu na povrće iz tradicionalnog uzgoja.

Izvor: Agronomy for Sustainable Development, September 2009

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: organsko,

Komentari