Ružica Vukadin

Datum objave: 08. 11. 2021.

Prema novoj studiji, konzumacija orašastih plodova povezana je s manjim rizikom od ponovne pojave karcinoma dojke i smrti kod žena koje su preboljele karcinom dojke.

Spomenuto istraživanje provedeno je u sklopu Šangajske studije kojoj je cilj bio usporediti konzumaciju orašastih plodova s preboljenjem karcinoma dojke. U istraživanju je sudjelovalo 3 449 ispitanica.

Rezultati su pokazali kako su one ispitanice koje su konzumirale veće količine orašastih plodova imale poboljšano ukupno preboljenje i stopu preboljenja bez bolesti u odnosu na one ispitanice koje su konzumirale manje količine orašastih plodova.

Povoljan utjecaj konzumacije orašastih plodova bio je najviše izražen kod onih ispitanica koje se preboljele karcinom dojke u ranijem stadiju bolesti.

Izvor: Journal of Cancer

Pošalji prijatelju na email

Komentari