Datum objave: 26. 04. 2010.

Osobe koje unose veće količine ribe bogate uljem i drugim omega-3 masnim kiselinama imaju manje izglede za obolijevanje od raka debelog crijeva, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD.

Neke ranije studije su već ukazale na važnu ulogu omega-3 masnih kiselina glede prevencije razvoja upalnih procesa i smanjenja rizika za neke oblike karcinoma.

Novi podaci prikupljeni od oko 1900 ispitanika sugeriraju kako osobe koje konzumiraju najviše omega-3 masnih kiselina imaju u prosjeku upola manji rizik obolijevanja od raka debelog crijeva u odnosu koje su unosile najmanje omega-3 masnih kiselina.

Osim u ribi, omega-3 masne kiseline su prisutne i u zelenom lisnatom povrću, piše American Journal of Epidemiology.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: omega,

Komentari