Datum objave: 12. 03. 2007.

Već od prije se zna da je konzumiranje ribe i biljaka koje su bogate omega-3 masnim kiselinama dobro za zdravlje srca.

No spomenute masne kiseline mogle bi imati još jedno važno djelovanje na zdravlje na način da podižu raspoloženje, objavili su američki istraživači u novoj studiji koja je prezentirana u Budimpešti na godišnjem sastanku Američkog psihosomatskog društva.

Studija koja je provedena na sveučilištu Pittsburg otkrila je kako ljudi koji imaju niže vrijednosti omega-3 masnih kiselina u svojoj krvi imaju više izgleda biti negativni u svojim stajalištima i impulzivni, za razliku od osoba koje imaju više vrijednosti omega-3 masnih kiselina.

Naime, osobe sa višim razinama spomenutih masnih kiselina izgleda da su prijatnije te imaju manju vjerojatnost da se osjećaju blago do umjereno depresivno.

PLIVAzdravlje.hr

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: omega,

Komentari