Objedovanje u restoranima, bilo da se radi o restoranima brze hrane ili ostalim restoranima koji nude potpune obroke, povezano je sa značajnim povećanjem unosa soli, zasićenih masti te većim energetskim unosom. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Public Health Nutrition, odrasli unesu oko 200 dodatnih kalorija kada jedu u restoranima.
U istraživanju su korišteni noviji podaci preko 12 500 sudionika opsežne i dugotrajne američke NHANES studije (National Health and Nutrition Examination Survey) dobi od 20-64 godina. Radilo se o podacima prikupljenim metodom 24-satnog prisjećanja o prehrambenom unosu ispitanika i okolnostima za vrijeme unosa tijekom dva neuzastopna dana.
Nakon analize je ustanovljeno da su ispitanici koji su jeli u restoranima brze hrane, tih dana imali veći energetski unos (194 kcal) te povećani unos zasićenih masti (3,5 g), šećera (4,0 g) i natrija (296 mg). Oni koji su jeli u restoranima s ponudom potpunih obroka su, uz povećani energetski unos (205 kcal), unijeli i više zasićenih masnoća (2,5 g) te natrija (451 mg).
Individualne karakteristike ispitanika diktirale su unos hrane u restoranima. Povećanje energetskog unosa bilo je izraženije kod odraslih crnaca, u usporedbi s odraslim bijelcima i latinoamerikancima. Također, razlike su bile primijećene i kada su se u obzir uzela i primanja – ljudi sa srednjim primanjima, u usporedbi s onima s visokim primanjima, imali su veće povećanje energetskog unosa kada su jeli u restoranima.