Datum objave: 30. 10. 2008.

Britanski znanstvenici s Institute of Food Research razvijaju modificirane inačice uobičajenih namirnica koje mnogo brže izazivaju sitost.

Preliminarni nalazi sugeriraju kako je uz pomoć modificiranih namirnica - od kruha do jogurta - moguće usporiti probavni sustav te prema mozgu poslati lažni signal koji bi doveo do smanjenja teka.

Novi je pristup utemeljen na imitiranju reakcije organizma do koje dolazi nakon unosa obroka bogatog mastima, osim što se u ovom slučaju radi o hrani koja sadrži mnogo manje kalorija.

Jedna od poteškoća koja leži na putu razvoja novih metoda za uspješnije smanjenje tjelesne mase je i činjenica da se mozak, uz hormone koji reguliraju apetit, oslanja i na receptore koji ga informiraju o količini hrane u želucu.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari