Datum objave: 07. 10. 2009.

Anketa provedena u Velikoj Britaniji otkriva da 77 % potrošača nije svjesno činjenice da su kruh i žitarice za doručak jedan od najvećih izvora soli u našoj prehrani. Te namirnice nisu nužno bogate solju, ali se najčešće nađu na jelovniku, ističu znanstvenici.

Anketa je također otkrila da 40 % potrošača vjeruje da su povoljniji brendovi pod okriljem pojedinog supermarketa bogatiji solju od ostalih skupljih brendova. No, to nije nužni istina. Jedini način da se uniđe u sadržaj soli je čitanje nutritivnog sastava na pakiranju proizvoda.

Inače, prosječni stanovnik Velike Britanije dnevno unese oko 8.6 g soli što je više od preporučenih 6 grama. Zbog toga znanstvenici svakodnevno ističu važnost edukacije o svim mogućim izvorima soli.

Izvor: Food Standards Agency

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: sol,

Komentari