Datum objave: 23. 11. 2006.

Kako se hrane i kakva je tjelesna aktivnost osoba koje su uspjele smanjiti tjelesnu masu do poželjne brojke? Istraživanje s gotovo 3 000 sudionika koji su u prosjeku smanjili tjelesnu masu za 33 kg i tijekom 6 godina održali prosječno smanjenje tjelesne mase u odnosu na početnu za oko 14 kg pokazuje određene promjeni u prehrani tijekom vremena: povećanje unosa masti s 24 % na 29 % ukupnog unosa energije, povećanje unosa zasićenih masti te smanjenje unosa ugljikohidrata (s 56 % na 49 %).

Iako su vidljive neke nepoželjne promjene u kakvoći prehrane osoba koje su pomoću promjena u prehrani i intenzivnijom tjelesnom aktivnošću postigle željeni cilj, ono što garantira dugoročno održanje smanjene tjelesne mase je prehrana relativno niske energetske vrijednosti, umjeren unos masti, ograničeno konzumiranje brze hrane i intenzivna tjelesna aktivnost.

Izvor: Obesity

Pošalji prijatelju na email

Komentari