Navike konzumiranja mesa u Hrvatskoj

Datum objave: 28. 09. 2005.

Pulsovo istraživanje o navikama konzumacije i kupnje mesa pokazalo je da Hrvati najčešće i najradije konzumiraju piletinu.. Najviše građana RH, kako pokazuju rezultati ovog istraživanja, konzumira piletinu, njih 96%. Slijedi svinjetina koju jede 92%, a zatim je govedina sa 82% konzumenata. Divljač, te janjetina i slične vrste mesa konzumiraju se samo sporadično (uglavnom rjeđe od jednom mjesečno).
Među potrošačima su uočena dva različita obrasca nabave mesa. Mlađi ispitanici (do 35 godina) meso kupuju u modernijim tipovima trgovina odnosno u super ili hipermarketima, dok je kod starijih ispitanika uočen tradicionalni obrazac kupnje (u mesnicama ili nabava mesa iz vlastitog uzgoja ili od rođaka, prijatelja).
Više: [url="#"] Puls.hr[/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari