Datum objave: 10. 03. 2011.

Roditelji koji djeci nude hranu u zamjenu da se utišaju ili smire mogu riskirati da im djeca kasnije u životu imaju problema sa tjelesnom masom. Široko rasprostranjena taktika može voditi ka lošim prehrambenim navikama u odrasloj dobi, nedostatku samopoštovanjem te razvoju poremećaja u prehrani.

Prema YouGov studiji, osobe koje su tijekom djetinjstva nagrađivane hranom imale su veći rizik za pretilost u odnosu na osobe koje nisu bile nagrađivane hranom – otprilike 34% u odnosu na 25%.

Osobe koje su nagrađivane hranom češće su bile na redukcijskim dijetama, pokušavale ekstremne metode mršavljenja uključujući gladovanje, hrana im je bila preokupacija i izazov, osjećale su se nesretnima zbog svoje mase i konzumirale visokokaloričnu hranu kako bi se nosile s stresom.

Studija je otkrila i da djeca mnogih osoba koje su bile nagrađivanje hranom također imaju problema s prehrambenim navikama i tjelesnom masom.

Ova otkrića prezentirana su na samom početku održavanja kampanje Slimming World's 12-week Let's Beat Obesity Together koja je za cilj imala zajedničku borbu protiv pretilosti te osviještavanje važnosti gubitka suvišne tjelesne mase.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: djeca,

Komentari