250 g glatkog brašna
75 g zobenih pahuljica
1 žlica praška za pecivo
1 žličice naribanog muškatnog oraščića
2 banane srednje veličine, zgnječene
1 jaje, tučeno
75 g neslanog maslaca, rastopljenog
30 g nerafiniranog šećera
175 g surutke
3 žlice tekućeg meda
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite i pobrašnite pladanj za 12 muffina.
2. U velikoj zdjeli dobro izmiješajte brašno, zob, prašak za pecivo i muškatni oraščić.
3. Odvojeno izmiješajte preostale namirnice i lagano ih žlicom dodajte u smjesu s brašnom, pa miješajte dok se ne pretvori u jedinstvenu smjesu.
4. Na pripremljeni pladanj za muffine žlicom rasporedite dobivenu smjesu. Pecite približno 20 minuta dok se muffini ne dignu i poprime zlatnu boju. Hladite ih u limu za pečenje 10-ak minuta prije posluživanja.
Svaki muffin sadrži:
- Kalorije 190
- Bjelančevine 4 g
- Ugljikohidrati 31 g
- Vlakna 1 g
- Ukupne masnoće 7 g
- Zasićene masti 4 g
- Natrij 66 mg
Savjet za pripremanje
Ako želite, možete smjesom napuniti papirnate ovitke te ih onda staviti u nenauljeni lim za pečenje.
Vrijeme pripremanja: 30 minuta
Količina: 12 komada
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]