Datum objave: 01. 01. 2005.

250 g glatkog brašna

75 g zobenih pahuljica

1 žlica praška za pecivo

1 žličice naribanog muškatnog oraščića

2 banane srednje veličine, zgnječene

1 jaje, tučeno

75 g neslanog maslaca, rastopljenog

30 g nerafiniranog šećera

175 g surutke

3 žlice tekućeg meda

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite i pobrašnite pladanj za 12 muffina.

2. U velikoj zdjeli dobro izmiješajte brašno, zob, prašak za pecivo i muškatni oraščić.

3. Odvojeno izmiješajte preostale namirnice i lagano ih žlicom dodajte u smjesu s brašnom, pa miješajte dok se ne pretvori u jedinstvenu smjesu.

4. Na pripremljeni pladanj za muffine žlicom rasporedite dobivenu smjesu. Pecite približno 20 minuta dok se muffini ne dignu i poprime zlatnu boju. Hladite ih u limu za pečenje 10-ak minuta prije posluživanja.

Svaki muffin sadrži:

- Kalorije 190
- Bjelančevine 4 g
- Ugljikohidrati 31 g
- Vlakna 1 g
- Ukupne masnoće 7 g
- Zasićene masti 4 g
- Natrij 66 mg

Savjet za pripremanje

Ako želite, možete smjesom napuniti papirnate ovitke te ih onda staviti u nenauljeni lim za pečenje.
Vrijeme pripremanja: 30 minuta
Količina: 12 komada
Ostale izabrane recepte iz knjige Kuharica za dijabetičare možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharica" target=_self> kliknete ovdje [/url]
Izdavač: [url="#"] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari