Datum objave: 06. 07. 2011.

Alzheimerova bolest je degenerativna bolest koja oštećuje pamćenje i dovodi do promjena u ponašanju. Time predstavlja teret i za bolesnike i za njihove obitelji. Stoga je svaki mogući način prevencije Alzheimerove bolesti više nego dobrodošao.
Tajna se možda krije baš u kuhinji.

Naime, najnovija istraživanja ukazuju da bi aktivni sastojak cimeta (CEppt) mogao spriječiti, a možda čak i lječiti, ovu bolest.
Od antičkih vremena poznata su antivirusna i antiseptička svojstva cimeta, što je i potaklo znanstvenike da istražuju ovaj mirisni začin.

Naravno, tu ne govorimo o količinama cimeta iz štrudle ili čaja, već se to odnosi na koncentracije aktivnog sastojka iz cimeta koje bi imale klinički dokazani učinak.

Možemo zaključiti da ovo otkriće skreće pozornost sa skupih sintetskih lijekova (koji su rijetko bez štetnih nuspojava), na ovaj tisućama godina poznati začin.

Vitamini.hr

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: začini,

Komentari