Datum objave: 01. 01. 2005.

Potrebni sastojci: 1 kg brašna, 30 dag šecera, 1 mala žličica soli, 15 dag suhih gožđica, 10 dag suhih smokava, 5 dag narančine kore, sok 1/2 limuna, 0,03 domace rakije ili konjaka, 2 l vode, ulje za prženje.

Način pripremanja: staviti u posudu 2 l vode, dodati šecer i sol. Kad voda zavri dodati 80 dkg brašna, miješati, maknuti posudu sa vatre i dobro promiješati. Odložiti da se smjesa ohladi i povremeno miješati. Kad se smjesa ohladi dodati 20 dkg brašna, grožđice, sitno isjeckane smokve, naribanu narančinu koru, sok od limuna i rakiju. Promiješati. Zagrijati ulje, umakati žlicu u ulje, a zatim žlicom odvajati od smjese kuglice promjera 3 cm. Pržiti na vrućem ulju tako da mlinci plivaju na ulju. Mlinci poslužiti tople ili mlake.
Ostale odabrane recepte knjige Nonina otočna kuharica možete pogledati ako [url="#"] Profil->Nonina otočna kuharica" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].

Pošalji prijatelju na email

Komentari