Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg fažola ili graha
1 kg slanutka
1 kg leće
1 kg suhog boba i biži ili graška, može i samo biži
1 kg svinjskih sušenih rebara
1 kg junetine za kuhanje
2 kapule ili crvena luka
1 glavica bijelog luka ili češnjaka
4 mrkve
1 korijen od selena ili celera
1 list povrća
1 dcl maslinova ulja
1 l mljevenih pomidora ili rajčica
sol i papar

Preko noći potopite fažol i slanutak, a sutradan procijedite i kuhajte zajedno s lećom, suhim bobom i bižima. Posebno skuhajte juhu od telećih kostiju, suhih svinjskih rebara i junetine za kuhanje. Kad meso omekša, izrežite ga na kocke i zajedno sa sjeckanom kapulom, mrkvom, češnjakom, selenom i petrusimulom te nekoliko listova lovora dodajte povrću i sve skupa kuhajte dok se sve ne prožme. Tada posolite i popaprite te zalijte maslinovim uljem. Tko voli, može tijekom kuhanja dodati siječak od mljevenih pomidora.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari