Datum objave: 25. 12. 2009.

Američki znanstvenici s Brown University tvrde kako pretjerana konzumacija whiskyja rezultira gorim mamurlukom nego što je to slučaj s konzumacijom votke.

Stručni časopis Alcoholism: Clinical and Experimental Research je objavio rezultate prikupljene od 95 ispitanika.

Pokazalo se da je konzumacija whiskyja ili votke koja je dovodila do prisutnosti alkohola u krvi za trećinu više od dozvoljene kod vozača, bila povezana sa znatno većom učestalošću simptoma mamurluka kod ispitanika koji su pili whisky.

Ipak, bez obzira na glavobolju i mučninu, obje skupine ispitanika su imale jednake poteškoće s koncentracijom, upozoravaju istraživači.

Po riječima znanstvenika, ovakav utjecaj whiskyja je moguće objasniti prisutnošću kemijskih spojeva poput acetona, acetaldehida i tanina.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: alkohol,

Komentari