Malostonska popara od školjaka, jastoga i ribe

Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg ugora od pancete
1 kg repa od grdobine
1 kg kokota
1 kg jastoga
10 daganja
10 mušula
10 brbavica
10 kućica
2 kapule ili crvena luka
3 krumpira
6 režnjeva bijeloga luka ili češnjaka
1 stručak petrusimula ili peršina
1 čaša maslinova ulja
1 čašica bijelog vina
sol, papar

U širokoj posudi slažite redove na kolutove isjeckane kapule, dva-tri krumpira, sjeckanog češnjaka i petrusimula. Kad sve omekša, dodajte komade tvrde ribe – grdobine, ugora, kokota i komade jastoga. Kuhajte dok ne dobijete gustu juhu u koju u zadnjih nekoliko minuta dodate školjke, tek da se otvore i puste more. Zalijte maslinovim uljem, popaprite, posolite ako treba, a možete poškropiti s malo bijelog vina. (Popara se može prirediti i od drugih vrsta tvrde ribe i rakova.)

Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 1" target=_self> [u]kliknete ovdje[/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004

Izdavač: [url="#"] [u] Profil International [/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari