Datum objave: 20. 02. 2007.

Neke osobe postaju anksiozne i očekuju odbijanje od okoline jer se često ocjenjuju fizički neprivlačnima, imaju nisko samopozuzdanje, ne jedu kad su gladne, fizički su aktivne samo ponekad ...

Visoka osjetljivost na izgled može imati ozbiljne negativne učinke na nečije mentalno ili fizičko zdravlje, izjavila je dr. Lora Park.

Njezino istraživanje je pokazalo i kako pozitivne, auto-afirmativne misli i bliski odnosi s drugima mogu zaštiti ljude od škodljivih učinaka straha od odbijanja zbog izgleda.

Dr. Park je razvila skalu osjetljivosti na odbijanje zbog izgleda (ARS) koja mjeri granicu kod koje osoba očekuje odbijanje od drugih zbog svog izgleda.

Nakon testiranja na 242 studenta, otkriveno je kako oni s visokim rezultatima na skali svoje samopouzdanje grade na svom izgledu te se često ocjenjuju kao fizički neprivlačni. Također imaju nisko samopouzdanje, visoku razinu neurotičnosti i loše prehrambene navike.

Treba promijeniti svoje mišljenje i pozitivno misliti na svoj snage i na dobre odnose s bliskim osobama u svojoj okolini što će pomoći u boljem prihvaćanju samog sebe.

PLIVAzdravlje

Pošalji prijatelju na email

Komentari