Datum objave: 10. 11. 2010.

10-godišnje istraživanje provedeno među 1216 žena starije životne dobi je pokazalo kako je češća konzumacija čokolade povezana s manjim rizikom za bolesti srca.

Australski znanstvenici iz Sir Charles Gairdner Hospital su utvrdili kako žene koje jedu čokoladu najmanje jednom tjedno imaju prosječno 35% manji rizik za hospitalizaciju ili smrt zbog posljedica bolesti srca.

Kod njih je uočen i 60% manji rizik za hospitalizaciju ili smrt prouzročenu zatajenjem srca.

Istraživači napominju kako za postizanje pozitivnog učinka nije bila nužna konzumacija velikih količina čokolade, piše časopis Archives of Internal Medicine.

Brojne ranije studije su već ukazale na povezanost konzumacije čokolade i manjih izgleda za razvoj upalnih procesa koji dovode do bolesti srca.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: čokolada,

Komentari