Datum objave: 07. 02. 2012.

Piknogel, ekstakt kore francuskog alpskog bora, usporava pojavu vidljivih znakova starenja, objavljeno je u časopisu Skin Pharmacology and Physiology.

Tijekom vremena koža počinje pokazivati znakove starenja, kao posljedicu oštećenja kolagena i elastina. No to se može spriječiti (usporiti) i poboljšati stanje kože, bez obzira na godine. Prirodni sastojak piknogenol poboljšava elasticitet i hidraciju kože. Ove spoznaje rezultat su kliničkog istraživanja njemačkih znanstvenika, provedenog na 20 žena, u dobi od 55 do 68 godina, koje su dnevno dobivale 75 mg piknogenola, tijekom perioda od 12 tjedana.

Primjena piknogenola poboljšala je proizvodnju hijaluronske kiseline u koži za 44%, za 25% elasticitet kože i za 8% hidraciju kože. Istovremeno, smanjili su se znakovi umora kože, bore za 3 %, dok se glatkoća kože povećala za 6 %.

Ovi rezultati potvrđuju da piknogenol poboljšava stanje kože na fiziološkoj i molekularnoj razini, čime se potvrđuje učinkovitost primjene ovog dodatka prehrani u usporenju znakova starenja kože, poboljšanju glatkoće i blistavosti kože, te smanjenju pigmentacija i upalnih procesa na koži.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ostali dodaci prehrani,

Komentari