Datum objave: 10. 12. 2014.

U novom američkom istraživanju primijećeno je da osobe koje često pripremaju obroke kod kuće, jedu uravnoteženije te imaju niži energetski unos.

Istraživanje je obuhvatilo preko 9 000 ispitanika starijih od 20 godina kojima je ispitanprehrambeni unos tijekom 24 sata kao i određena prehrambena ponašanja, poput posjećivanja restorana brze hrane..

Rezultati su pokazali da 48 % ispitanika koji kod kuće pripreme 6-7 obroka tjedno, u usporedbi s 8 % onih koji u kućanstvu pripreme najviše jedan obrok tjedno, unose u prosjeku 137 kcal manje. Oni koji redovito kuhaju kod kuće, imaju i niži unos šećera i masti, a primijećeno je i da kada jedu vani rjeđe biraju restorane brze hrane.

Autori su zaključili kako je potrebno upoznati javnost s koristima samostalne pripreme jela te ukazati na razne načine i strategije kako olakšati pripremu obroka kod kuće.

Izvor: Public Health Nutrition

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari