1 kg bijelog brašna
1 kg crnog brašna
1 kg raženog brašna
1 dag kvasca u prahu
3 dag soli
1 čaša mlake vode
Tijesto umijesite od miješanoga crnog i bijelog brašna i raži, u njega dodajte nešto manje kvasca nego za kruh i mlaku vodu u kojoj ste rastopili sol, te šakama mijesite i gnječite tijesto dok se ruke same ne oslobode. Oblikujte okruglu pogaču, pustite da se digne i na površini zarežite križ te pecite u okruglom limu u peći, najbolje u onoj na drva.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004
Pošalji prijatelju na email