Datum objave: 03. 11. 2011.

U projektu [url="http://www.zdravakrava.hr/clanak/2264/kruh-godine-2011-je"]''Izbor Kruha godine 2011'[/url]' koji je organizirao portal Zdrava krava u suradnji s Vitaminotekom i Klubom Gastronomada pobijedio je punozrnati kruh od Stil Pekarne. Pobjednik se birao zbrajanjem bodova stručnog žirija i glasova čitatelja, ali na kraju je ipak presudila odluka stručnog žirija.

Punozrnati kruh sa sjemenkama s dodatkom sladnog ekstrakta od Stil Pekarne je nakon prvog kruga glasanja, u kojem je glasao stručni žiri, dobio najveći broj ocjena od članova žirija, tj. maksimalan broj bodova - 3 boda. U drugom krugu su glasali čitatelji, koji su mu dali 29 posto glasova i tako je dobio 2 boda od čitatelja.

Zbroj bodova čitatelja i stručnog žirija iznosi 5, a kako se u glasanju u slučaju izjednačenja ipak daje prednost glasovima stručnog žirija, Punozrnati kruh je ponio titulu [url="http://www.zdravakrava.hr/clanak/2264/kruh-godine-2011-je"]''Kruh godine 2011''[/url].

Drugo mjesto pripada Kayu kruhu sa smeđom rižom od Bio Zrna
Kayu kruh sa smeđom rižom od Bio Zrna je od stručnog žirija dobio 2 boda, a u drugom krugu je osvojio 43 posto glasova čitatelja, tj. dobio je maksimalan broj bodova - 3 boda. Zbroj bodova čitatelja i stručnog žirija iznosi 5, a kako se u glasanju u slučaju izjednačenja ipak daje prednost glasovima stručnog žirija, Kayu kruh koji je dobio 2 boda od stručnog žirija, ipak je završio na 2. mjestu.

Treće mjesto pripada Raženom kruhu Natura od Zagrebačkih pekari Klara
Raženi kruh Natura od Zagrebačkih pekari Klara je prema ocjenama stručnog žirija dobio 1 bod, a u drugom krugu glasanja je osvojio 28 posto glasova čitatelja, tj. dobio je 1 bod. Zbroj bodova čitatelja i stručnog žirija iznosi 2, pa je tako Raženi kruh Natura završio na trećem mjestu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: zdrava krava,

Komentari