Konzumiranje ribe i porođajna tjelesna masa

Datum objave: 28. 07. 2004.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu " Journal of Epidemiology and Community Health'' pokazuje da su žene koje su tijekom trudnoće konzumirale veće količine ribe, dobile djecu veće porođajne tjelesne mase..
U istraživanje je uključeno više od 11 000 trudnica iz jugoistočne Engleske. Također je važno spomenuti da su žene čija je prehrana bila oskudna ribom, također u većem postotku bile pušači, nižeg stupnja obrazovanja, pothranjene i mlađe dobi. Sve su ovo poznati čimbenici rizika za nisku porođajnu tjelesnu masu djeteta. Razlika u porođajnoj tjelesnoj masi djece čije majke su tijekom trudnoće konzumirale obilje odnosno malo ribe nije bila velika, ali korisno je što ovo istraživanje dodatno naglašava značaj ribe i omega-3 masnih kiselina u rastu i razvoju djeteta.

Pošalji prijatelju na email

Komentari