Datum objave: 10. 04. 2011.

Smjernice objavljene u Velikoj Britaniji ukazuju na potrebu ograničavanja konzumacije crvenog mesa i mesnih prerađevina s ciljem smanjenja rizika obolijevanja od raka debelog crijeva.

Prema tim smjernicama, dnevna konzumacija mesa ne bi trebala prelaziti 70 grama.

Po riječima stručnjaka, svakodnevni unos 100 do 120 grama crvenog mesa ili mesnih prerađevina je povezan s 20 do 30% većim rizikom obolijevanja od raka debelog crijeva.

Rak debelog crijeva je treći najčešći oblik karcinoma u razvijenim zemljama.

Stručnjaci napominju kako predložena ograničenja ne mogu dovesti do povećanja rizika za pomanjkanje željeza i anemiju.

Crveno meso je jedan od najboljih izvora željeza.

[url="http://www.plivazdravlje.hr/"]PLIVAzdravlje.hr[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: karcinom,

Komentari