Koktel od škampa, avokada i grejpa

Datum objave: 01. 01. 2005.

Recept tjedna: Koktel od škampa, avokada i grejpa..

Priprema 40 minuta
Kuhanje 20
Kalorija po porciji 371
Sastojci za 4 osobe
800 g škampa
1 mrkva
1 velika grančica celera
1 luk
1 vezica peršina
sol
nekoliko zrna crnog papra
1 ljutika
1 dl bijelog, suhog vina
1 šalica majoneze
malo umaka tabasco
1 žličica ketchupa
malo votke
1 žličica nasjeckanog bosiljka
malo vlasca
1 grejp
1 avokado
1. Mrkvu, luk i ljutiku očistite, začinsko bilje operite, nasjeckajte 1 žlicu peršina, bosiljak i vlasac. Repove škampa operite i kuhajte 10 minuta u 2 litre kipuće, slane vode kojoj ste dodali: jednu mrkvu, grančicu celera, luk, nekoliko grančica peršina, sol i nekoliko zrna papra. Kuhane škampe ocijedite i pustite da stoje neočišćeni.
2. Ljutiku narežite na listiće i kuhajte u vinu sve dok vino ne ispari. Kuhanu ljutiku pomiješajte s majonezom, dodajte malo tabasco umaka, nekoliko kapi votke, žličicu ketchupa, sitno nasjeckani bosiljak, peršin i vlasac.
3. Škampe očistite. Grejp očistite i narežite na kockice. Avokado očistite i narežite na tanke kriške. Pomiješajte škampe, avokado i grejp, dodajte pripremljeni umak i poslužite u staklenim zdjelicama.
[url="#"] [u]Arhiva recepata[/u] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari