Koje emocije ženama izaziva meso?

Datum objave: 30. 03. 2006.

Prehrambeno ponašanje djelomično ovisi o osobnim sklonostima s obzirom na odabir hrane, a tu važnu ulogu imaju emocije. Među emocijama izazvanim hranom, gađenje prema crvenom mesu je češće kod žena pa je posljedica smanjeno konzumiranje mesa.

U istraživanju objavljenom u British Journal of Nutrition 60 žena je podijeljeno u dvije skupine: one koje jedu malo mesa i one koje jedu znatne količine. Od ispitanica se tražilo da fotografijama hrane pridruže jednu od 26 emocija. Žene čija prehrana je siromašna mesom su slike mesa povezivale s razočaranjem, ravnodušnošću i nezadovoljstvom . Međutim, ova skupina je i prema nekim drugim namirnicama iskazala negativne emocije, npr. sumnju prema namirnicama bogatim škrobom. Jedino su prema kruškama i mahunama žene koje jedu manje količine mesa pokazale veću sklonost u usporedbi sa skupinom čija prehrana sadrži meso u većoj količini.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: žene,

Komentari