Kakva je prehrana samoubojica?
Samoubojstvo je treći po redu uzrok smrti osoba dobi 15-34 godina, pa poprima razmjere javnozdravstvenog problema. Sve je više istraživanja koji povezuju prehranu i emocionalno zdravlje..
Primjerice, pretpostavlja se da prenizak unos polinezasićenih masnih kiselina, posebno omega-3 masnih kiselina predstavlja čimbenik rizika za depresiju i samoubojstvo. Međutim, malo je istraživanja o prehrani samoubojica. Novi broj časopisa Nutrition prikazuje analizu prehrane 408 osoba dobi 17-39 godina koje su pokušale samoubojstvo barem jednom i rezultati pokazuju da imaju manji unos prehrambenih vlakana i polinezasićenih masnih kiselina u usporedbi s općom populacijom.
Potencijalnu ulogu prehrane s niskim unosom vlakana i polinezasićenih masnih kiselina u duševnom zdravlju buduća znanstvena istraživanja tek trebaju objasniti.