Datum objave: 03. 05. 2007.

Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo kako sobe koje ručak započinju juhom prosječno konzumiraju 20% manje kalorija.

Istraživači s Pennsylvania State University dodaju da se rezultati ne odnose na kremaste juhe koje obiluju kalorijama te stoga mogu dovesti do povećanja tjelesne mase.

Znanstvenici su svoje nalaze predstavili na konferenciji Experimental Biology koja se održava u Washingtonu.

Na istom skupu su objavljeni i rezultati druge studije provedene uz sudjelovanje žena koje su bile na dijeti s ograničenim unosom masti.

Pokazalo se kako ispitanice koje su svakog dana za doručak konzumirale dva jajeta, u odnosu na ostale sudionice istraživanja koje su unosile isti broj kalorija, postižu za 65% veće smanjenje tjelesne mase te imaju za 83% veće smanjenje opsega struka.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dijeta,

Komentari