Jogurtom do poželjne tjelesne mase

Datum objave: 26. 04. 2005.

Kliničko istraživanje čiji rezultati su objavljeni u časopisu International Journal of Obesity pokazuje da su osobe s dnevnim unosom 3 jedinice serviranja jogurta u sklopu redukcijske dijete izgubile više na tjelesnoj masi nego osobe čija redukcijska dijeta nije uključivala jogurt..
Nakon 12 tjedana tretmana, osobe koje su u sklopu redukcijske dijete konzumirale jogure izgubile su više kilograma (22 %), tjelesnog masnog tkiva (66 %) i abdominalnog masnog tkiva (81 %) nego osobe koje uopće nisu konzumirale mliječne proizvode ili su ih konzumirale u vrlo maloj količini, a čija prehrana je također bila restriktivna s obzirom na unos energije.

Čini se da male promjene u količini kalcija u stanicama masnog tkiva kontroliraju stvaranje i razgradnju masti tj. da adekvatan unos kalcija potiče potrošnju masti i reducira stvaranje novog masnog tkiva!

Pošalji prijatelju na email

Komentari