Datum objave: 28. 03. 2007.

Kupci organskog voća i povrća drže da su ovi proizvodi ukusniji od konvencionalnih. Međutim, usporedbu je teško napraviti zbog nezanemarivih razlika u načinu uzgoja i drugih okolišnih čimbenika.

Američki znanstvenici su proveli senzorsku analizu organskog i konvencionalgog povrća, a da bi uvjeti proizvodnje bili što sličniji, organske i konvencionalne gredice su bile jedna uz drugu. Ispitanici koji su sudjelovali u senzorskoj procjeni smatraju organsko povrće zdravijim (72 %), a njegov uzgoj manje štetnim za okoliš (51 %). 28 % je izjavilo da su organski proizvodi boljeg okusa, međutim, rezultati senzorskih testova s obzirom na intenzitet arome i gorkost nisu pokazali značajnu razliku u ocjenama potrošača!

Izvor: JOURNAL OF FOOD SCIENCE

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: organsko, povrće,

Komentari