Maja Biličić

Datum objave: 30. 10. 2017.

Ekstrakt crnog đumbira može imati vrlo pozitivne posljedice na starenje i dijabetes te sportske rezultate, pokazalo je istraživanje predstavljeno na FI Asia 2017 u Bangkoku.

Polimetoksiflavoni ekstrakta poboljšavaju stvaranje energije, a time i metabolizam glukoze, masti i lipida, što u konačnici može pomoći pri liječenju dijabetesa ili pri sprječavanju nastanka metaboličkog sindroma.

Istraživanje je pokazalo da konzumiranje ekstrakta crnog đumbira također dovodi i do povećanja snage, boljih sportskih rezultata i bržeg oporavka nakon tjelesne aktivnosti. Ovakve prednosti ekstrakta vrlo su bitne i za stariju populaciju kojoj može pomoći u sprječavanju gubitka mišića, ali i u poboljšavanju cirkulacije te smanjenu krvnog tlaka. Ekstrakt potiče i kognitivnu funkciju, a znanstvenici pretpostavljaju da bi mogao usporiti ili čak spriječiti pojavu bolesti kao što je Alzheimerova bolest.

S obzirom na sve rašireniji sjedilački način života ekstrakt đumbira mogao bi ubrzo postati ključan sastojak mnogih napitaka, hrane i dodataka prehrani diljem svijeta.

Zbog njegovih svojstava koja potiču rad mišića bez tjelesne aktivnosti te utjecaj koji imaju na osobe starije dobi ovaj bi ekstrakt u budućnosti mogao postati pravo crno zlato.
 

Pošalji prijatelju na email

Komentari