Datum objave: 18. 07. 2011.

Osobe koje se u restoranu koriste većom viljuškom u prosjeku unose manje količine hrane, sugeriraju nalazi istraživanja provedenog u SAD.

Znanstvenici su pratili unos hrane gostiju talijanskog restorana koji su na raspolaganju imali manje viljuške kojima je bilo moguće uzeti oko 20% hrane manje nego običnima, te one nešto veće kojima je odjednom bilo moguće uzeti oko 20% hrane više nego običnima.

Uz suradnju s osobljem restorana, istraživači su utvrdili kako je korištenje većih viljuški bilo povezano s unosom manjih količina hrane.

Međutim, kada je isti eksperiment s istom hranom proveden u laboratoriju pokazalo se kako ispitanici s većim viljuškama konzumiraju više hrane nego kada koriste manji pribor za jelo.

Rezultate istraživanja je objavio Journal of Consumer Research.

[url="http://www.plivazdravlje.hr/"]PLIVAzdravlje.hr[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari