Datum objave: 06. 06. 2014.

S obzirom na konstantnu ekspanziju stanovništva na Zemlji, konstantno rastu i svjetske potrebe za hranom koje biva sve teže zadovoljiti “konvencionalnom” proizvodnjom kakvu smo do sada poznavali. Stoga, postoji velika poreba za povećanjem proizvodnje iz održivih izvora. A za proteine, ti održivi izvori bi, kako se čini, mogli biti razni insekti i kukci.

Koliko god da to odvratno zvučalo, kukci su zapravo sjajan izvor proteina. U usporedbi za govedinom, na istu količinu, kukci osiguravaju 15% više proteina. Također, kukci proizvode i manje metana, zahtijevaju manje "posla" te imaju značajno niži negativan utjecaj na okolinu.

Prvi proteinski prašak pripravljen isključivo od kukaca je BugMuscle, a njegovi proizvođači tvrde da je idealan za poslije treninga. The Southern California start-up želi ovaj proizvod posebno popularizirati među bodybilderima, a njegova premijera na tržištu se očekuje na jesen.

A o europskoj aktivnosti vezanoj uz proizvodnju proteina od kukaca i insekata možete pogledati više na [url="http://www.proteinsect.eu/"]http://www.proteinsect.eu/ [/url].

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Proteini,

Komentari