I odabir hrane utječe na globalno zatopljenje

Datum objave: 10. 10. 2006.

Hrana koju jedemo je od jednake važnosti kao i kakav automobil vozimo kad je riječ o emisiji plinova s efektom staklenika koje mnogi znanstvenici povezuju s globalnim zatopljenjem, navodi se u novom broju časopisa Earth Interactions , a prenosi [url="http://www.gastro.hr"]Gastro.hr[/url] .

Izgaranje fosilnih goriva za potrebe proizvodnje hrane i proizvodnja plinova pri proizvodnji krmiva samo doprinose već nepovoljnoj situaciji.

Prehrana prosječnog Amerikanca, u usporedbi s osobom čija prehrana je vegetarijanska, zahtijeva dodatnih tonu i pol CO2 ekvivalenata, uključujući CO2, metan i druge staklenične plinove.

Autori ovog istraživanja navode da bi bilo dovoljno tjedno pojesti nekoliko jaja ili hamburgera manje da bi se smanjilo stvaranje ovih štetnih plinova.

[url="http://www.gastro.hr"]www.gastro.hr[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ekologija,

Komentari