Datum objave: 01. 01. 2005.

Recept tjedna: Gurmanska riža..

- 24 dgk riže
- 40 dkg kukuruza šećerca
- 1 dl otopine od šećerca
- 40 dkg paprika
- 20 dkg rajčica
- 3 velike žlice ulja
- 1 glavice luka
- vegeta
- 6 dl vode
- papar
- peršin
- timijan 1 mala žlica
na ulju pirjajte sitno kosani luk da postane staklast, dodajte papriku, i vegetu, pirjajte 5-7 min. Dodajte opranu rižu, tekućinu od kuhanja kukuruza (ili konzerviranog), vodu, papar i kuhajte 20 min. na laganoj vatri. Rajčicu prelijte vrućom vodom, ogulite izrežite na kockice. Izmiješajte vruću rižu sa rajčicom, kukuruzom, timijanom, paprom i peršinom.
[url="#"] [u]Arhiva recepata[/u] [/url]

Pošalji prijatelju na email

Komentari