Gubitak suvišnih kilograma poboljšava seksualni život

Datum objave: 21. 10. 2005.

Na znanstvenom skupu odrežanom u Kanadi predstavljeno je istraživanje prema kojemu gubitak suvišnih kilograma može značajno poboljšati seksualni život osobe..
U studiji je sudjelovala 161 žena i 26 muškaraca prosječne dobi od 46 godina. Prosječna vrijednost njihovog indeksa tjelesne mase (BMI) iznosio je otprilike 41 (BMI 30 ukazuje na pretilost). Dvije trećine sudionika studije prijavilo je da ima problema u svom seksualnom životu.
Sudionicima su davani lijekovi za mršavljenje, a istraživači su svaka tri mjeseca, tijekom dvije godine, kontrolirali njihovu tjelesnu masu i prikupljali informacije o njihovom seksualnom životu.
Već tijekom trajanja prve godine studije, broj žena koje su prijavile da imaju poteškoća u seksualnom životu pao je sa 39% na 15%. Broj onih koje su se osjećale neprivlačnima pao je sa 68% na 26%.
Istraživači su utvrdili da smanjenje tjelesne mase za 12% daje najbolje rezultate u poboljšanju seksualnog života, čak i u slučaju da kada su sudionici i dalje, po definiciji, bili pretili.
Izvor: North American Association for the Study of Obesity (NAASO).

Pošalji prijatelju na email

Komentari