Datum objave: 04. 07. 2012.

Poznato je kako zaposlenici u Google-u imaju mnoge benificije. Od besplatne hrane u menzi, preko mogućnosti korištenja kemijske čistionice, dječjeg vrtića, stolova za stolni tenis i biljar unutar poslovne zgrade do subvencioniranih masaža, razlozi su zašto se Google smatra jednim od najboljih poslodavaca na svijetu. Kako bi povećao produktivnost, Google brine da svim zaposlenicima bude ugodno u njihovom radnom okruženju, ali brine i za njihovo zdravlje.

Jednostavnim idejama trudi se poboljšati prehrambene navike zaposlenika. Primjerice, s obzirom da ljudi imaju naviku natrpati tanjur onom hranom koju ugledaju prvu, Google je pozicionirao posude sa salatama odmah na ulasku u menzu. Zelene oznake na hrani ukazuju da se radi o nisko kaloričnoj hrani s pozitivnim djelovanjem na zdravlje dok crvene označavaju visoko kaloričnu hranu koja obiluje mastima.

Osobe koje jedu iz velikog tanjura pojedu veću količinu hrane od osoba koje jedu iz malih tanjura pa je postavljanje plakata koji ukazuje na tu činjenicu nagnalo 32 posto zaposlenika da odaberu manji tanjur. Količina pojedenih slatkiša u Google-u se smanjila za 9 posto nakon što su postavljeni u tamne neprozirne posude.

Zaposlenicima su svi obroci besplatni uključujući doručak, ručak i večeru. Dostupno je više od deset vrsta kave, a jela po kvaliteti mogu zadovoljiti i one najzahtjevnije. Sve to godišnje košta 72 milijuna dolara.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: vitkost,

Komentari