Datum objave: 29. 08. 2007.

Znanstvenici s londonskog University Collegea misle da su geni uzrok tome što neka djeca ne žele iskušati novu hranu.

Prateći 5390 parova blizanaca u dobi od 8 do 11 godina znanstvenici su utvrdili da je izbjegavanje nove hrane kod djece u 80% slučajeva naslijeđeno.

Istraživači stoga roditeljima poručuju kako se ne moraju osjećati odgovornima za to što njihova djeca odbijaju jesti određene namirnice.

Po njihovim riječima, češće nuđenje odbijene hrane će dovesti do toga da je djeca počnu prepoznavati te je naposljetku ipak prihvate.

Znanstvenici oklijevanje da se iskuša nova hrana, pojavu uočenu i kod životinja, objašnjavaju evolucijskim čimbenicima, odnosno izbjegavanjem izloženosti nepoznatim i potencijalno toksičnim tvarima, objavio je American Journal of Clinical Nutrition.

[url="http://www.plivazdravlje.hr"]PLIVAzdravlje[/url]

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: djeca,

Komentari